سهم پیش­بینی­کنندگی تاثیر هوش معنوی و عمل به باورهای دینی بر تنظیم هیجان
سهم پیش­بینی­کنندگی تاثیر هوش معنوی و عمل به باورهای دینی بر تنظیم هیجان

دانلود ادبیات و پیشینه تحقیق

سهم پیش­بینی­کنندگی تاثیر هوش معنوی و عمل به باورهای دینی بر تنظیم هیجان شناختی در زنان باردار

رشته روانشناسی

ادبيات مربوط به تحقيق

پيشينه تحقيق


بصورت فایل ورد و قابل ویرایش

تعداد : 67 صفحه


قسمتی از متن فایل دانلودی:

مقدمه

در این فصل به بررسی ادبیات و پیشینه پژوهش تنظیم هیجان شناختی، هوش معنوی و عمل به باورهای دینی خواهیم پرداخت. برای این منظور در ابتدا به بررسی هیجان، تنظیم هیجان و راهبردهایش و تنظیم هیجان شناختی می­پردازیم. سپس مبانی نظری هوش معنوی را مورد مطالعه قرار می­دهیم ، ابتدا به تعریف و تبیین معنویت و هوش خواهیم پرداخت و سپس هوش معنوی و مؤلفه­هایش و خصیصه­های روانشناختی آن را مورد بررسی قرار می­دهیم. پس از آن به بررسی مبانی نظری عمل به باورهای دینی، تعریف دین، تبیین دین و روانشناسی، روانشناسی دین، عمل به باورهای دینی و اثرات آن، و عمل به باورهای دینی و تیظیم هیجان شناختی خواهیم پرداخت.


2-2- مبانی نظری تنظیم هیجان شناختی

2-2-1-هیجان

هیجان بخش تفکیک­ناپذیر زندگی ماست. هیجان­ می­تواند پاسخ به یک موقعیت و منبع انگیزش باشد. همچنین، هیجان می­تواند در نفس خود، هدف باشد. هیجان­ها بسیار پیچیده­تر از آن هستند که ابتدا به چشم می­خورند. هیجان دارای کنش­وری­های متعدد از جمله کنش­وری تکاملی، ارتباطی و اجتماعی می­باشند. نتایج بررسی­ها نشان می­دهد که هیجان­ها در هر لحظه، توجه، تصمیم­گیری، حافظه، پاسخ­های فیزیولوژیک و تعامل­های اجتماعی را تحت تاثیر قرار می­دهند (حسنی، آزاد فلاح، رسول­زاده طباطبایی و عشایری، 1387).

هیجان­ها چند بعدی هستند، آن­ها را به صورت پدیده­های ذهنی، زیستی، هدفمند، اجتماعی وجود دارند (ایزارد، 1993). در این­جا برخی از ابعاد هیجان را از کتاب جان­مارشال ریو (2005) بررسی می­نماییم:

بعد شناختی: هیجان­ها تا اندازه­ای احساس ذهنی هستند، به این صورت که باعث می­شوند به شیوه خاصی عصبانیت یا خوشحالی را احساس کنیم که به هیجان، تجربه ذهنی می­دهد که معنی و اهمیت شخصی دارد. هیجان هم از نظر شدت و هم از نظر کیفیت، در سطح ذهنی یا پدیدار شناختی، احساس و تجربه می­شود و جنبه احساسی در فرایندهای شناختی و ذهنی ریشه دارد.

بعد فیزیولوژیک: آن بعد از هیجان که پاسخ­های بسیج­کننده انرژی را فعال می­نماید و بدن را برای سازگار شدن با هر موقعیتی که فرد با آن مواجه می­شود، آماده می­سازد. این واکنش­ها سیستم­های خودمختار و هورمونی را شامل می­شود که رفتار مقابله­ای بدن را هنگام هیجان، آماده و تنظیم می­نماید. وقتی هیجان­زده می­شویم، بدنمان برای عمل آماده می­شود و این آمادگی عبارتند از: افزایش ضربان قلب، آزاد شدن اپی نفرین در جریان خون و آمادگی عضلانی و حالت هوشیار بدن می­باشد.

بعد هدفمند: حالت انگیزشی هیجان­ است، تا فرد اقدام لازم را برای واکنش مناسب در شرایط هیجانی، انجام دهد. برای مثال، خشم میل انگیزشی برای انجام دادن کاری مانند جنگیدن با دشمن یا اعتراض کردن به بی­عدالتی در ما ایجاد می­کند که در غیر این صورت چنین نمی­کردیم. بعد هدفمند توضیح می­دهد که چرا افراد از هیجاناتشان بهره­مند می­شوند.

بعد بیانگر- اجتماعی: جنبه ارتباطی هیجان است. علائم قابل تشخیص چهره­ای غیرکلامی و کلامی که دیگران را از کیفیت و شدت هیجان با خبر می­سازیم، مثل حرکت ابروها و لحن صدا.

تعریف کردن هیجان خیلی پیچیده­تر از تعریف «مجموع اجزای آن» است. هیجان نوعی ساختار روانشناختی است که این چهار بعد هیجان را در یک الگوی همزمان، هماهنگ می­کند (­مارشال ریو، 2005).


2-2-2- تنظیم هیجان

هيجان نقش مهمي در جنبه­هاي مختلف زندگي نظير سازگاري با تغييرات زندگي و رويدادهاي تنيدگي­زا ايفا مي­كند. اصولاً، هيجان را می­توان واكنش­هاي زيست­شناختي به موقعيت­هايي دانست كه آن را يك فرصت مهم يا چالش برانگيز ارزيابي مي­كنيم و اين واكنش­هاي زيستي با پاسخي كه به آن رويدادهاي محيطي مي­دهيم، همراه مي شوند (گرنفسکی، ون-در-کومر، کریج، تیردز، لگرستی و انستین، 2002). هر چند هيجان­ها مبناي زيستي دارند، اما افراد قادرند بر شيوه­هايي كه اين هيجان­ها را ابراز مي­كنند، اثر بگذارند. اين توانايي كه تنظیم هيجان ناميده مي­شود، فرايندهاي دروني و بروني است كه مسئوليت كنترل، ارزيابي و تغيير واكنش­هاي هیجانی فرد را در مسير تحقق يافتن اهداف بر عهده دارد و به طور معناداری بر کیفیت، زمانبدی و شدت تجربه تاثیر می­گذارند (تامپسون، 1994) و به توانايي فهم هيجانات، تعديل تجربه­ي هيجاني و ابراز هيجانات اشاره دارد (فلدمن- بارت، گروس، كريستنسن، بنونوتو، 2001 ؛ گروس، 2001).

بنابراين تنظیم هيجان، يك اصل اساسي در شروع، ارزيابي و سازماندهي رفتار سازگارانه و همچنين جلوگيري از هيجان­هاي منفي و رفتارهاي ناسازگارانه محسوب مي­شود (گرنفسکی و همکاران، 2002). اين سازه يك مفهوم پيچيده است كه طيف گسترده­اي از فرايندهاي زيستي، اجتماعي، رفتاري و همچنين فرايندهاي شناختي هشيار و ناهشيار را در بر مي­گيرد (گرنفسکی، کریج و اسپین­هاون، 2001). به عبارت ديگر، واژه تنظیم هيجان مشتمل بر راهبردهايي است كه باعث كاهش، حفظ و يا افزايش يك هيجان مي­شوند (جرمن، ون-در-لیندر، اسرمونت و زرمتن، 2006). و به فرايندهايي اشاره دارد كه بر هيجان­هاي كنونی فرد و چگونگي تجربه و ابراز آنها اثر مي­گذارد (گروس، 1998). افراد در رويارويی با شرايط تنيدگی­زا، شيوه­ها و راهبردهای مختلفی را جهت مهار يا هدايت و تنظیم هيجان به کار می­برند. تنظیم هيجان به عنوان تلاش­هايی تعريف می­شود که از سوی افراد برای حفظ، مهار و افزايش تجربه و ابراز هيجان به کار برده می­شود (رابرتون، دافن و باکس، 2011). طبق مدل گروس (2001)، تنظیم هیجان شامل همه راهبردهاي آگاهانه و غیرآگاهانه می­شود که براي افزایش، حفظ و کاهش مؤلفه­هاي هیجانی، رفتاري و شناختی یک پاسخ هیجانی به کار برده می­شود. و به توانایی فهم هیجانات، تعدیل تجربه و ابراز هیجانات اشاره دارد. تنظيم هيجان وجه ذاتي گرايش­هاي پاسخ هيجاني است (آمستادتر، 2008). در واقع، تنظيم هيجان به اعمالي اطلاق مي­شود كه به منظور تغيير يا تعديل يك حالت هيجاني به كار مي­رود در متون روان­شناختي، اين مفهوم اغلب به منظور توصيف فرآيند تعديل عاطفه منفي به كار رفته است.

Izard, C. E.

Johnmarshall, Reeve.

Physiological

Targeted

Social- Represent

Garnefski, N.

Van Den Kommer, T.

Spinhoven, P.

Kraaij, V.

Teerds, J.

Legerstee, J.

Onstein, E.

Thompson, R. A.

Feldman-Barrett, L.

Gross, J.J.

Christensen, T. C.

Benvenuto, M.

Spinhoven, P.

Jerman, F.

Van Der Linden, M. D.

Acermont, M.

Zermatten, A.

Roberton, T.

Daffern, M.

Bucks, R. S.

Amstadter, A.

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

rad425_1546874387_10728_3266_1631.zip0.19 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 90,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت