بررسی رابطه بین ادراک از خدا و هویت اجتماعی در سبک زندگی دانشجویان وکارکنان
 بررسی رابطه بین ادراک از خدا و هویت اجتماعی در سبک زندگی دانشجویان وکارکنان

دانلود پایان نامه

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقيقات ايلام


پايان نامه براي دريافت درجه كارشناسي ارشد در رشته روان‌شناسي (M.A)

گرايش: عمومي


عنوان:

بررسی رابطه بین ادراک از خدا و هویت اجتماعی در سبک زندگی دانشجویان وکارکنان دانشگاه آزاد اسلامي‌ واحد دره شهر


فایل بصورت ورد

تعداد صفحات:

112

در زیر بخش هایی از فایل دانلودی را مشاهده میفرمایید:

و جهانی شدن روی داده است)از طریق دنیای اطلاعات و ارتباطات و نه در بستر مناسب فرهنگی وارد نقاط مختلف جهان از جمله ایران شده است بحران هایی را در زندگی مردم به وجود آورده است (خواجه نوری،1389).

در این بین فرهنگ جوانان ایرانی متآثر از این رقابت ها،منازعات و تبادل ها و تصورات فرهنگی بیش از بقیه گروه‌هاي جامعه متنوع شده است تا جایی که فرهنگ و هویت جوانان به یکی از دغدغه‌هاي کلان نظام تبدیل شده است و سیاست گذاران فرهنگی رواداشته است تا میزان تآثیر گذاری نهادها و سازمانهای فرهنگی رسمي‌ را در این زمینه افزایش دهند. (شالچی،1389) به عبارت دیگر چون جوانان در مقایسه با گروه ها و قشرهای دیگر روابط اجتماعی گسترده تری دارند و با مظاهر و وسایل تجدد نو سازی جهانی شدن و همچنین اندیشه ها و هویت‌هاي جدید آشنایی و برخورد بیشتری مي‌ یابند بیش از دیگران در معرض تغییرات هویت قرار مي‌ گیرند به علاوه با توجه به اینکه حدود 60 درصد از جمعیت جامعه ما را جوانان تشکیل مي‌ دهند. (کلانتری و حسنی، 1387)و در مجموع کارکرد غیر قابل انکار سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جوانان در روند تحولات عمومي‌ مطالعه پیرامون چگونگی تکوین هویت اجتماعی وتصور آنان بر خداوند وهم چنین تاثیرگذاری این دو مفهوم بر سبک زندگی بسیار ضروری به نظر مي‌ رسد.(پاینده، 1389)

در جامعه پرزرق و برق و پیچیده امروزی مولفه‌هاي مختلفی مي‌ توانند بر کارکرد انسان تاثیر بگذارد که متاسفانه از نظر عوام بیشتر پارامترهای مادی و دنیوی مورد توجه قرار مي‌ گیرد ودر جامعه علمي‌ و دانشگاهی نیز بیشتر تحقیقات به صورت تک بعدی مورد بررسی قرار گرفته اند ولی با توجه به سرشت پیچیده انسان به نظر مي‌ رسد عوامل متعددی در شکل گیری رفتار هر فرد تاثیر مي‌ گذارد. در این تحقیق سعی شده که تاثیر مولفه‌هاي مهمي‌ مانند هویت وادراک از خدا وشاخه‌هاي مرتبط با آن مورد بررسی قرار گیرد و تاثیر آنها بر سبک زندگی نشان داده شود .

در این نوشتار سعی شده است همین موضوع تبین وتحلیل گردد که پرداختن به جوانب گوناگون این موضوع از جنبه‌هاي برجسته این تحقیق است .


1-2- بيان مسأله

آيا رابطه اي بين ادراك از خدا و هويت اجتماعي و مولفه سبك زندگي در دانشجويان وكاركنان دانشگاه آزاد اسلامي دره شهر وجود دارد ؟

تحقيق وپژوهش در مورد خصوصيات انسان مسئله پيچيده اي است زيرا بيان دقيق وتوضيح جنبه هاي مختلف انسان در قالب و بر اساس اطلاعات موجود و نظرات متعدد كار بسيار دشواري است .

در خصوص موضوعاتي چون هويت اجتماعي وادراك از خدا وسبك زندگي به صورت جداگانه تحقيقات ارزشمندي در داخل وخارج از كشور صورت گرفته است، اما بررسي نظري وتجربي هويت اجتماعي و ادراك از خدا بسيار اندك وبه تعداد انگشتان دست هم نمي رسد. همچنين در مورد سبك زندگي مطالعات انجام شده اغلب در حوزه هاي نظري بوده وكمتر به آزمون تجربي اين فرايند دست زده اند. در اين قسمت از مقاله به مرور تحقيقاتي مي پردازيم كه در گذشته در این خصوص صورت گرفته است .

نظریه هویت اجتماعی با کار بر روی دسته بندی حوزهای اجتماعی آغاز شد(بورکه وکلویس،2007 ) این نظریه تاکید مي‌ کند که رفتار ، عناصرمشخصه‌هاي اجتماعی بزرگ تر افراد را منعکس مي‌ کند، این بدان معناست که ساختارهای اجتماعی فعال مانند گروهها ،سازمانها ،فرهنگ ها واز همه مهمتر افراد با این عناصر جمعی هویت یابی مي‌ کنند. این دیدگاه، این ایده را تقویت مي‌ کند که شناخت اجتماعی افراد بر اساس گروه هایشان یا چهارچوب‌هاي جمعی فرد تفسیر مي‌ شود ( پادیلاو پرز،2010).

یکی از نظریاتی که به ارتباط دومتغیر سبک زندگی وهویت پرداخته است نظریه تصدیق مي‌ باشد. براساس این نظریه تصاویر افراد از خودشان از واکنش ها دریافت شده از رفتار خودشان وهم چنین از دیگران شکل مي‌ گیرد .هویت این تصاویر که به عنوان باز خورد از خود دیگران دریافت مي‌ کند رشد وتوسعه میابد . اوقات فراغت (به عنوان سازنده سبک زندگی) زمینه ای را فراهم مي‌ کند که افراد قادر شوند از طریق آن هویتشان را تثبیت و نیز برای دیگران ابراز کنند ( غباری بناب،1388).

طبق نظریه مشارکت، اوقات فراغت علاوه بر آنکه هویت فرد تاثیر مي‌ گذارد واز آن نیز تاثیر مي‌ پزیرد. (کمپل2007) ماکس وبر که یکی از دیگر نظریه پردازان این حوزه است برمبنای تعریف چند بعدی خود از قشر بندی اجتماعی وتاکید بر منزلت به عنوان یکی از ابعا د ومولفه‌هاي قشر بندی اصلاح سبک زندگی را به کار مي‌ بندد وسبک زندگی از نظر وی شیوه‌هاي خاص از زندگی است وگروه‌هاي اجتماعی برای تمایز از دیگران وکسب منزلت (هویت اجتماعی ) به کار مي‌ گیرند (ربانی وشیری، 1388).

از نظر تامیلسون نیز هویت بیشتر محصول جهانی شدن ( که سبک زندگی نیز یکی از ابعاد ومهم آن به حساب مي‌ آید ) است تا قربانی آن، به عقیده اوهویت در قالب تصورات فرهنگی معاصر جای گرفته است ویکی از ابعاد قابل توجه زندگی اجتماعی نهادینه شده در مدرنیته است (تامیلسون، 1387).

فدرستون که یکی از نظریه پردازان موجود در این حوزه مي‌ باشد، معتقد است که واژه سبک زندگی در دوره معاصر به نوعی فردیت ابراز وجود وخود آگاهی سبک گرایانه اشاره دارد به زعم وی بدن ،لباسها ،طرز بیان ،فراغت، ترجیهات خوردن ونوشیدن وانتخاب محلی برای تعطیلات به عنوان شاخصهای سبک زندگی به حساب مي‌ آید. (فدرستون، 2009) ( رابرت، 2011) در الگوي مفهومي مطالعه حاضر نيز نقش معنادار تصور از خدا بر تصور از خود معني دار شد، بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت كه چگونگي ادراك فرد از خدا در ادراك اواز خودش تاثير مي گذارد.(كربين،2009)نيز در پژوهش خود به اين نتيجه رسيد كه بين ويژگي هاي شخصيتي منفي توام با عدم شايستگي فرد تصوير ذهني منفی از خداوند رابطه وجود دارد. انجمن مشاوره آمريكا (2007)نقل از زرين لك وطباطبايي (1391) نيز در پژوهشي نشان دادند يك رابطه ايمن با خدا همواره مي توان تحويل كننده حرمت خود پايين باشد.

ازآنجایی که سبک زندگی را باید درارتباط با مدرنیته مورد بررسی قرار داد در اینجا جهت تبین ارتباط سبک زندگی وهویت اجتماعی از نظریه گیدنز استفاده مي‌ شود .

ایشان معتقد است که هویت شخصی برنامه مدرنی است که افراد آن را بر حسب درکی که از روش‌هاي ابراز وجود و زندگی نامه شخصی خود دارند، مي‌ فهمند. ( گیدنز، 1388) بنابراین در جهان مدرن نسبت ها وآن عناصری از زندگی انسان مدرن که سنتی به نظر آید باز اندیشی مي‌ شود ،در این راستا بیشتر موقعیت‌های زندگی مدرن با دین به صورت حاکم برزندگی روزانه سازگاری ندارد بخشی از این واقعیت به دانش باز اندیشانه سازمان داده شده است وتحت تسلط مشاهده‌هاي تجربی واندیشه منطقی بر مي‌ گردد ،این دانش مبتنی بر رفتارهای مادی واصول اجتماعی است .البته لازم به ذکر است که دنیوی شدن به نحو کامل به دین نمي‌ انجامد (گیدنز، 1388).

.burke&klovis

padila&perez

.campbell

.tamilson

.feadherston

.Rabert

.kerbin

.american counseling assoiation

.giddenz

فایل هایی که پس از خرید می توانید دانلود نمائید

rad390_1546863669_20455_3266_1983.zip0.65 MB
پرداخت و دانلود محصول
بررسی اعتبار کد دریافت کد تخفیف
مبلغ قابل پرداخت : 90,000 تومان پرداخت از طریق درگاه
انتقال به صفحه پرداخت